查看: 12581|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

03蓝球美洲杯决赛: 街邊店鋪霸占停車位問題

[復制鏈接]
匿名
樓主
匿名  發表于 2019-5-19 21:58 |只看大圖 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
眾所周知這現像每條街都有,我所反映的是富源西路,即環市路路段,有幾個車位被幾臺破爛摩托車霸住了車位好久了,而且那摩托車己經沒氣破爛生銹了,怎么沒有部門去管管,還有那個做床墊的店鋪也霸占了車位,總之一條路都有幾個,本來就窄的路段,又沒車位停,希望有關部門管一下
推薦
設計車位擰個契可能小學未畢業嘎。你話商家阻緊車位唔比停車就算咯。屋企門口俾乃車塞停緊入門口都入唔到先過癮。連小小人行位置都唔俾嘎。
Mr.包仔 發表于 2019-5-20 13:01
設計車位擰個契可能小學未畢業嘎。你話商家阻緊車位唔比停車就算咯。屋企門口俾乃車塞停緊入門口都入唔到先 ...

確實傻逼了,以前規劃沒想到

設計車位擰個契可能小學未畢業嘎。你話商家阻緊車位唔比停車就算咯。屋企門口俾乃車塞停緊入門口都入唔到先 ...

確實傻逼了,以前規劃沒想到

人行道都冇?靠又五得咧
滿天飛 發表于 2019-5-20 18:29
設計車位擰個契可能小學未畢業嘎。你話商家阻緊車位唔比停車就算咯。屋 ...

哈哈哈,五系你設計架呱
liang富仔 發表于 2019-5-21 19:40
人行道都冇?靠又五得咧

行路都要側緊身過。你話踩單車或者摩托車緊過?設計乃車位一點都唔人性化。冇考慮全面。
liang富仔 發表于 2019-5-21 19:40
人行道都冇?靠又五得咧

要繞幾百間屋到冇話車位嘎位置先可以開到部摩托翻屋企先過癮。
Mr.包仔 發表于 2019-5-24 14:11
要繞幾百間屋到冇話車位嘎位置先可以開到部摩托翻屋企先過癮。

哈哈哈,好彩我住農村,件停都五怕
liang富仔 發表于 2019-5-24 20:41
哈哈哈,好彩我住農村,件停都五怕

錦城北最討厭
您需要登錄后才可以回帖 登錄 | 注冊